FEM CULTURA

El Pixavi també busca dinamitzar, dia a dia, la construcció de la cultura a Castelló.

Els inicis

Allà a la fi de l´any 1982 es reuniren uns quants elements i comboiaren el que després seria la Colla el Pixaví La Magdalena del 1983 fou la que donà el tret de partida als 101 socis inicials que tingué la colla. Des d´aleshores ença, vora una trentena d´anys d´historia han fet que «El Pixaví» s´haja convertit en referent fester dins el col.lectiu de colles a la nostra ciutat.


L´esperit de la Colla
Podria resumir-se en «conjunt de persones  que s`apleguen lliurement per mantenir tradicions populars i des del respecte a tots i tot, fer festa i fer cultura, conformant una petita societat en la que a més de buscar integració, es presenta com un medi òptim perquè cadascú a nivel individual puga trobar el seu sentit dins la societat festera, amb vinculació lliure i igualitaria i sempre en direcció comunitària.


Símbol

Josep Miquel Juan s´encarregà de dissenyar el símbol, l´emblema de la Colla, un pixaví amb les ales desplegades oferint l´hospitalitat a qui vullga apropar-se i ja des del primer any 1983, aquest ha estat l´emblema representatiu de la nostra entitat.

La tocateta del Pixaví

Amb la Tocateta del Pixaví de la nostra amiga Matilde Savador compartim a tota la bona gent molt d’AMOR i molta MÚSICA. Gràcies a Ferran Brancal per la gravació de la obra.

Blog de WordPress.com.

Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar